Nu există minuni… Dar puteţi să ajutaţi voi…

Nu există minuni… Dar puteţi să ajutaţi voi…

Cu toţii am aşteptat ca, la un moment dat, să se întâmple o minune, să apară acea persoană care să ne dea din nou energie, să vină cu soluţii sau problema să dispară, pur şi simplu. Ori nu mai rezistam fizic şi psihic, nu mai aveam energie, ori eram, pur şi simplu, trântori şi aşteptam să vină Doamne-Doamne să facă ceva, să ne trimită alţi fraieri care să lupte pentru noi.

E atâta ipocrizie la români, aşa zişi creştini, încât numai o MINUNE ne mai poate salva ca naţie. Umplem facebook-ul de icoane, dar nu ne pasă când cineva de lângă noi suferă, are o problemă, eventual o distribuim tot pe facebook să o ajute alţii sau o ignorăm! Şi, gata, am fost creştini, am rezolvat-o şi pe asta! Amin!

Ce e ciudat la românii-creştini este faptul ca, în loc de “amin”, auzi tot mai des, de la ei, mai multe jigniri, vezi mai multe atitudini de lipsă elementară de bun simţ, ar fi o MINUNE să auzi şi ceva bun care să te ajute, cu adevărat… Fiecare are familia sa, problemele sale, nu? Asta înseamnă a fi creştin-român! Pierdem timpul să ajutăm…

Ar fi o MINUNE să vezi prea mult respect, să vezi o mână intinsă la nevoie, cu ADEVĂRAT, NU NUMAI POSTĂRI PE FACEBOOK, de la cei care pun icoane peste tot şi o invocă la nesfârşit pe Maica Domnului, pe Iisus sau vreun “sfânt” (deşi sfinţii sunt declaraţi ca atare NUMAI de oameni…). Nu ar fi mai bine să pui mâna şi să ajuţi cu ceva în loc să spui în disperare că aşa a fost “voia Domnului”? Tot “voia Domnului” a fost ca şi Biblia să fie modificată de-a lungul timpului… Oare nu era bună încă de la prima apariţie?

Nu ar fi mai bine să şi gândeşti că o ţară în care sunt atâtea boli, atâţia bolnavi, atâţia copii abandonaţi, aruncaţi la gunoi de către alte “mame-creştine”, atâtea isterice care te jignesc că tu faci ceva în loc să stai cu icoana în mână să-ţi invoci nesimţirea, delăsarea, LENEA, este o ţară în care creştinismul este doar o formă prin care să te dai mare, să te crezi superior celor care fac ceva, celor care ajută cu ceva, celor care au bun simţ să… se simtă?

“Frumoasă Grădină a Domnului”! Cea mai multă mizerie aruncată in spaţiile publice din Europa, cei mai mulţi bolnavi de cancer, cei mai mulţi care injură şi jignesc, cea mai mare indiferenţă faţă de semeni şi durerile lor, cei mai mulţi copii abandonaţi, cei mai mulţi copii bolnavi de leucemie, cele mai multe mame care-şi ucid copiii sau îi aruncă la gunoi, cei mai mulţi bolnavi în orice şi aş putea continua pagini întregi! Aşa a vrut Domnul, nu? Să nu gândiţi voi decât cu nesimţirea voastră de asa-zişi creştini, nu?

Avem cei mai puţini care luptă pentru drepturile lor! Las’ că le dă Domnul! De ce să transpire ei să facă ceva? Până şi zilele libere şi programul de lucru mai mic, salariile mai bune au fost obţinute în urma eforturilor şi a protestelor altora că “iconarii” erau ocupaţi, mânca-i-ar mama de creştini!

Dar avem cei mai mulţi care postează icoane!!! Asta e de bine, nu? Ce ne-am face noi fără ei? Nu s-ar mai cultiva pământul singur şi nu s-ar mai vindeca atâţia oameni care au umplut spitalele, nu? Am fi nefericiţi, ar apărea bolile peste noi, nu am mai fi “Grădina Maicii Domnului”… Am trăi atât de rău… nu aşa de “bine” cum suntem acum…

Ne lăudăm că avem olimpici! Păi, aţi văzut voi olimpicii stând toată ziua, cât e de lungă, să posteze icoane peste icoane? Au treabă, ei învaţă, este efortul lor, nu le dă nimeni gratis! Stau închişi ore peste ore şi ÎNVAŢĂ! Au CREDINŢA că vor reuşi! Dar, NU vor reuşi fără EFORT, stând şi admirând! Care e contribuţia celor care se laudă cu ei?

Nu insist, dar m-a deranjat mult să văd o postare de genul: “uite ce bun era ceauşescu că o aveam pe nadia!” Aşa e când judeci cu părţile dorsale! Nadia a fugit de ceauşescu, nu era efortul lui ceauşescu în privinţa rezultatelor ei! Mai era unul de prin televiziune care lăuda gimnastele Romaniei şi le promitea că o să le găsească loc in televiziune! A trecut destul timp şi nu am văzut ceva realizat în acest sens! Aceleaşi piţipoance promovate la nesfârşit!

“Promisiunile au fost multe…”

“E” frumoase imaginile cu persoane având diverse probleme de sănătate sau nu, cerşind în faţa bisericilor sau a unor localuri? Haideţi că “e” frumoase, e IMAGINEA TĂRII care e “Grădina Maicii Domnului”! Doar nu vă e ruşine cu ea acum! Se datorează şi cre(ş)tinilor care ne-au condus ţara şi înainte de ’89 şi după (aceeaşi clică, aceeaşi “gaşcă”, de fapt, că doar nu conducea Ceauşescu singur toată ţara!), Dar, se datorează şi faptului că noi suntem o ţară cu un neam “ales” de asa-zişi creştini! Cine crede că, într-o zi, vom deveni o ţară “divină” are nevoie ori de odihnă (i s-a “spălat” prea mult creierul), ori de un tratament de lungă durată…

Un mic sfat: pune mâna, creştine, şi fă ceva pentru cei de lângă tine, lasă băutura şi pupatul icoanelor zilnic şi fii creştin cu adevărat că nu o să crapi, te asigur eu! Icoane putem posta cu toţii, asta nu înseamnă că rezolvăm problemele noastre sau ale altora!

Am fost jignit de mai multe ori de asa-zişi creştini, chiar şi acum câteva zile de o persoană cu comportament ISTERIC şi, recunosc, m-am cam săturat! Eu NU eram de faţă! Cre(ş)tinele atacă numai pe la spate! Aşa le-a “spus” lor Domnul… Nu ştiaţi că ele au discuţii zilnice? Eu mă întreb de ce sunt unii “doftori” atât de răi să le dea diagnostice de “schizofrenie paranoidă”… Of, of, câtă răutate în lumea asta…

NU sunt dator nimănui! Mi-a fost rău, au dispărut cu toţii din jurul meu! Mi-am revenit cât de cât, au reapărut majoritatea! Nu numai atât! Au apărut atâţia noi…

Am ajutat persoane din banii mei, pe munca mea, efortul meu, NU am cerut bani din altă parte să mă dau mare că am ajutat! Asta fac unele aşa-zise fundaţii, asociaţii, unele cu caracter POLITIC, în care lucrează persoane care nu au empatie, nu au înclinaţie către aşa ceva. E evident că mai trebuie aduse unele voturi şi cheltuite unele fonduri din altă parte aşa că NU vreau lecţii de la nimeni, nu vreau şi nu accept jigniri pe care nu le merit din partea unor persoane isterice, certate cu educaţia, “iconare” de meserie!

Vă pare rău când vedeţi o persoană care suferă? Staţi de vorbă măcar câteva minuţele cu acea persoană! NU, nu are nevoie, neapărat, de o altă icoană! Dacă face colecţie de icoane, NU inseamnă că-l va ajuta cu ceva!

 Mihai Florian Dumitrescu

Undeva lângă Ploieşti, rătăcit în gândurile mele care nu mă trădează Niciodată (unele creştine, altele mai puţin creştine)…

17.09.2016

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.