Intre intoleranta si credinta 2 (continuare)

Prima parte am incheiat-o asa: “Si nu uita sa fii OM! In toate sensurile posibile! Numai asa vei castiga admiratia, respectul celorlalti!”

Simt nevoia sa vin cu alte… precizari.

Hai sa ne amintim cum a intrat chiar Iisus in Ierusalim: nu era calare pe un cal pur-sange, nu era imbracat in aur de sus pana jos. Era un OM modest printre oameni. Fara TRUFIE! Fara sa afiseze vreo superioritate! Cum sa ii iubesti pe ceilalti din jur daca le arati mereu o atitudine de genul: “Ba, ai grija cum te uiti la mine sa nu ma ranesti cu privirea ca eu sunt… cel mai cel!”.

El era El! Un OM intre oameni, o fiinta care dorea sa ii invete ce e Iubirea, Intelegerea, credinta in ceva frumos! Lupta prin atitudinea LUI fata de imaginea regelui care trebuie sa poarte numai aur, sa-si afiseze bogatia si “superioritatea”! Se simte cineva? Vreun asa zis om al Bisericii?

Nu e de ajuns ca sunt destui care ne cred inferiori: politicieni, unii care pretind ca sunt trimisii nu stiu cui, altii care spun ca numai ei detin mesaje inter-galactice, etc.

Intreb si eu: Atunci ce nevoie mai au de noi, astia “inferiori”? Sa se duca in “galaxia” lor daca nu vedem vreun bine! Culmea e ca toti ne invata sa luptam, cum sa luptam, de ce si pentru cine, dar CAND AI NEVOIE DE EI, ITI SPUN ATAT DE “FIRESC” CA NU SE POT IMPLICA DIRECT EI! Unii cu transpiratia, altii cu… indicatia! Nu suna tot a feudalism, apoi comunism si tot ce a mai existat deja?

Iisus nu a spus: “Pupa-mi mana si zi mersi ca te bag in seama, pacatosule!”. Nu a spus nici: “Spala-mi picioarele ca eu sunt regele tau!”. A spalat el picioarele altora!!! De ce? Tocmai pentru a arata ca nu vrea sa impuna vreo credinta cu forta, ca nu a venit sa puna reguli cu forta, ca nu este vreo fiinta infumurata care in superioritatea sa ii umileste cu atitudinea sa pe ceilalti! A vorbit despre puterea de a alege!

Tu alegi daca vrei sa-ti fie bine sau rau, tu alegi ce e bine si ce e rau pentru tine pentru ca tu raspunzi pentru deciziile tale! Daca iti alegi partenerul/a dupa cum iti spun parintii si apar probleme apoi, rezolva parintii? Suporta ei durerea, dezamagirea? Traiesc ei cu acea persoana impusa?

Asa si aici! Tu traiesti cu credinta ta, tu iti alegi daca vrei sa fii un golan, un iluzionist al credintelor sau ce-ti mai doresti! Tu vei suporta consecintele alegerilor facute! Nu poti da vina mereu pe altii!

Nu predic sa crezi in ceva, sa crezi ca a existat un Iisus, eu doar am spus ca mie mi-a placut ceea ce am citit in Noul Testament! Mi-a placut persoana/ personajul! Fara infumurari, fara invataminte false cu care sa te faci de ras! Multe pilde de acolo vor fi mereu adevarate lectii de viata! Va invit sa le cititi, NU sa vi le povesteasca altii!

Pentru ca e posibil sa nu va placa cand vi le povesteste o persoana care nici ea nu crede cu adevarat in ele sau nu a inteles sensul/ sensurile pildelor!

Si daca am admite ca a fost inventata toata povestea, voi va ganditi ce vremuri grele erau si ca acei oameni au simtit nevoia sa POVESTEASCA DESPRE UN REGE CARE ERA CA EI, SE PURTA CA EI, IUBEA CA EI, SE IMBRACA CA EI, TRAIA INTRE EI PENTRU SIMPLUL FAPT CA II IUBEA SI II RESPECTA?

De mii de ani oamenii au tot povestit despre asta pentru ca au simtit nevoia unui astfel de rege (conducator)!

Cat despre cei care pretind ca ei au contacte cu fiinte superioare, am si eu o intrebare simpla: O fiinta superioara sau un parinte isi lasa copilul sa dea mereu cu capul in ceva, sa se impiedica, sa planga fara sa faca ceva in afara de a pune reguli? Sau cum e sa fii comandant de osti, sa iti trimiti oastea la inaintare si tu sa spui ca nu te poti implica, tu doar dai indicatii?

Dar Iisus cand a spus “dracilor” sa iasa dintr-o persoana, i-a rugat frumos, i-a pus sa aleaga ce vor ei sau s-a implicat direct? (V-am avertizat ca ma las greu manipulat!)

Mai sunt unii care predica “capitularea” totala! Adica, orice problema ar fi sa nu ne suparam, sa nu ne enervam, sa nu comentam, sa nu facem… NIMIC! Cand o persoana e nedreptatita langa noi, sa NU intervenim nici noi! Adica, sa NU O AJUTAM! Ups, parca ne predicau dictatorii si securitatea! Sa NU ne bagam! SUPUNERE TOTALA! EU TE-AM FACUT, EU TE OMOR!

Pai, cuvantul UMANITATE ar trebui radiat din toata dictionarele, ca si OMENIA!

Atunci trebuie sa modificam si Biblia si sa scriem: Iisus a fost vesel si a zambit cand a vazut cum Casa Domnului a ajuns talcioc, NU s-a suparat deloc, era intr-o stare euforica, nu? De aceea, chiar in zilele noastre tot talcioc a cam ramas!

Iisus i-a criticat sau nu pe cei care pretindeau ca slujesc Casa Domnului, dar doar se imbogateau ei pe seama celorlalti impunandu-le “legea pamantului”? Parca eu am citit ca i-a criticat! Nu am citit ce trebuia, trebuia sa ascult doar paragrafe pe care le tot repeta la infinit unii care se pretind superiori desi ne manipuleaza/ exploateaza in cel mai grosolan mod cu putinta?

Nu vreau sa aud predici despre fiinte care ma pot inchide, ma vor trimite in iad daca nu ascult de oameni falsi, despre a fi nepasator fata de ceilalti, despre fiinte inter-galactice care doar ne privesc cum ne chinuim spre… binele nostru!

A ajuta o fiinta inferioara, un copil, a fi tolerant inseamna a IUBI! Nu poti iubi doar… privind! NU se impaca cu credinta mea…

O zi frumoasa tuturor!

Mihai Florian Dumitrescu

15 aprilie 2015

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.