DRAGOSTE LA DISTANTA SAU SINGURATATE IN DOI ?

Intr-un articol anterior am vorbit despre  echilibru si extreme… Si am ajuns intr-un impas ce merita discutat…Ambele variante din titlu se afla la mijloc intre cele doua extreme ale iubirii si totusi nu sunt de preferat nici una nici alta. Adica sunt la mijloc dar nu reprezinta un echilibru, poate doar o etapa dar de cele mai multe ori prelungita, asemanatoare cu agonia…

Extremele iubirii sunt cea de jos in care esti singur(a) fara partener, neangajat(a)  intr-o relatie, si ii spun cea de jos pentru ca nu traiesti iubirea la cote maxime…dar nu judec aceasta situatie, poate unele persoane agreeaza acest mod de a trai….sau poate o perioada, si extrema de sus sa-i spun asa in care intalnim iubirea manifestata in cea mai pura forma, in care cei doi parteneri traiesc unul prin celalalt si unul pentrucelalalt, atunci cand momentele de intensitate maxima si de timp comprimat sunt cele care sunt petrecute impreuna….acelasi trup,  aceasi voce, aceeasi respiratie…..acelasi suflet.

Dragostea la distanta sau Feisbuc-feisbuk-Lover cum spune Silviana intr-o frumoasa piesa de teatru a carei  autoare este, si fara legatura neaparat cu acest faimos site de socializare, este vorba de o iubire care a aparut si se manifesta in modul online sau poate telefon Skype etc dar nu se manifesta deplin din diverse motive…distanta in primul rand, angajamentul intr-o relatie nefericita, un partener care lipseste prea mult de acasa…si mai aveti si voi exemple, sunt convins….

Singuratatea in doi, este o relatie care nu mai merge, care a murit din punct de vedere afectiv, in care partenerii nu mai au ce sa-si impartaseasca prea multe si totusi raman in relatie “fortati” de imprejurari cum ar firesponsabilitati familiale, dependenta de ceva si nu in ultimul rand frica de schimbare

Am ales sa discut despre aceste doua aspecte relationale deoarece sunt cele mai intalnite in viata, iar asta imi va fi confirmata de comentarile pe care sincer abia le astept, asa ca de data asta chiar va rog, nu fiti zgarciti la scris J. Sunt sigur ca un procent foarte mare de persoane se regasesc in ceea ce scriu aici si totusi nu este o situatie in regula.

SE CERE O SCHIMBARE

Desi nu este o situatie extrema nu este nici echilibru. Este doar de mijloc si nu este confortabila deloc. Aduce multa suferinta ce tinde catre depresie si clar trebuie actionat intr-o directie sau alta…..O asemenea situatie poate fi distrugatoare pentru suflet si poate chiar trup, asa ca va rog spre binele vostru sa va ganditi mai bine ce este de facut…si ACTIONATI.

Dar sa revenim un pic la ele. Dintre cele doua “rele” una este mai putin rea si anume dragostea la distanta…pentru ca ofera satisfactii, limitate ce-I drept, dar ofera momente frumoase, clipe de bucurie si speranta la mai bine…fiecare cu particularitatea ei. Dar ofera ceva, si suferinta distantei si dorul simtit pot fi muuult atenuate de momentele frumoase consumate…dar prezinta si o mare capcana…si aici va las sa o ghiciti…

Pe de alta parte, singuratatea in doi este cumva ca o buba ce trebuie sparta, ceva care doare si nu stii cum sa o potolesti, iar daca cumva simti ca celalat are un alt “angajament” relational deja simti ca in tine se rupe ceva. Acest gen de relatie trebuie gandit, analizat si schimbat neaparat. Este de-a dreptul  nociv si aducator de multa suferinta…inutila cred.

Un subiect asupra caruia va rog sa reflectati si sa imi spuneti parerea voastra intr-un comentariu…..

Va multumesc pentru lectura si va mai astept…

Cu drag

Adi 3PAS

You may also like...

2 Responses

  1. Adi 3PAS spune:

    Crăciun fericit Mihai, mulțumesc pentru comentariu, mă bucur ca te-ai mai uitat peste ce am scris.

  2. Intrucat am promis acum ceva vreme ca voi face si eu o completare la ceea ce a scris Adrian, ma tin de cuvant si scriu urmatoarele cu scuzele de rigoare pentru intarziere: Dragoste la distanta sau singuratate in doi… Cand cei doi doar stau impreuna, dar nu mai simt nimic, nu mai au nici un subiect comun de conversatie, sunt doar doi straini care se suporta reciproc, totul e prea trist si pare a fi doar o imagine cu doi copaci uscati inconjurati de ape tulburi, de mocirla intr-un apus trist in care si soarele se piteste dupa nori. In schimb, in dragostea la distanta mai exista Speranta, un sentiment care pastreaza un suflet sau pe ambele (in cel mai fericit caz) inca tinere, dornic/e de mai mult. De aceea, nu resping dragostea la distanta si apreciez persoana care este constanta in sentimentele pe care le are fata de cealalta. Cat despre idealul care ar trebui urmat: cu totii visam frumos si ne dorim sa primim cat mai mult… Craciun Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.