Despre iubire

despre iubire manuela moise

Despre iubire

Se spune ca in dragoste unul iubeste, iar celalalt se lasa iubit.  Este adevarat, dar nu ar trebui sa fim de acord si nu ar trebui sa lasam ca asa ceva sa se intample.

In timp, aceasta convingere, initial foarte comoda pentru noi, ne poate duce la minimalizarea spiritului. Primim si atat. Fara niciun efort de a darui macar putin inapoi. Si apoi pierdem, iar gandul acesta ne innebuneste.

despre iubire manuela moise

Disperam ca nu putem uita. De cele mai multe ori ni se intampla sa pretuim pe cineva dupa ce a plecat definitiv. Si aceasta din propriul nostru considerent, ar trebui sa facem ulterior un exercitiu cu noi insine si sa ne invatam si sa pierdem.

Sa fim verticali si atunci cand regretele ne coplesesc. Sunt cazuri cand lacrimile nu mai folosesc la nimic. Nu se mai intoarce nimeni inapoi sa ni le stearga.

despre iubire manuela moise

Ca sa ajungem sa pierdem pe cineva drag definitiv, inseamna ca am alungat acea persoana de langa noi, de nenumarate ori. Am provocat mai multa durere decat fericire, am daruit mai mult suspin decat mangaiere.

La un moment dat in viata va trebui sa suportam si consecintele faptelor noastre. Sa nu uitam ca in cea mai mare parte, fericirea depinde de dispozitia noastra si nu de circumstante. Ce frumos scrie despre asa ceva Marin Preda: “Te desparti de mai multe ori pana te desparti, iar cand e sa fie de-adevaratelea simti cum moare pentru tine speranta fericirii, despre care nu banuiesti ce intindere are in fiinta ta si cat de adanc este ea impletita cu bucuria de a trai, bucurie care pana atunci ca e autonoma si nu poate fi alungata de nimic.”

despre iubire manuela moise

Daca am avut nesansa sa trecem prin asa ceva si nici lupta acerba de a recupera iubirea nu mai da rezultate, nu ne mai ramane decat sa acceptam ca, de cele mai multe ori, in viata nu exista regrete, ci doar lectii.

Dar de ce sa murim, cand putem trai? De ce sa uram cand putem iubi? De ce sa fim un personaj negativ cand putem fi un personaj pozitiv? Cand putem fi altfel, de ce sa fim asa?

despre iubire manuela moise

Sunt intrebari pe care trebuie sa ni le punem mereu ca sa putem invinge. Chiar daca trecem deseori prin ploaie, trebuie sa castigam curcubeul.

Manuela Moise, 13 mai 2014

despre iubire manuela moise

Prelucrare: Mihai Florian Dumitrescu

 

You may also like...

1 Response

  1. Adi 3PAS spune:

    Se spune ca daca iubesti este ceea ce simti tu. Daca este iubire neconditionata nu ar trebui sa astepti ceva ca sa fii fericit. Daca nu, astepti ca si persoana iubita sa simta acelasi lucru desi nu este obligatoriu….de aici provin suferintele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.