(Cio)măgarul de pe Strada Begoniei, Păulești, jud. Prahova

În fiecare an se construiesc lângă municipiul Ploiești vile, case noi, apar noi cartiere. De exemplu, la ieșirea din Ploiești, după sensul giratoriu suspendat, a apărut sediul Fan Courier din județul Prahova acum câțiva ani, mai multe restaurante, hoteluri, moteluri.

Pe același drum județean, în comuna Păulești, mai ales în Păuleștii Noi, au apărut construcții noi cu etaj divers colorate, după buget, unul dintre cartiere numindu-se ”cartierul Artsani” pentru simplul fapt că acolo s-a stabilit un nou clan protejat de către polițiștii prahoveni: clanul ”Țapu” al familiei Țapu, cei care dețin și magazinul de materiale de construcții Artsani.

Cel mai violent în limbaj este chiar Marius Țapu (director Artsani), cel care folosește amenințarea ca ”strategie” de convingere, de fapt, de impunere forțată a propriei dorințe. A amenințat el și persoane imobilizate în căruciorul cu rotile, mințind ulterior că, de fapt, le-a ajutat. A tot vândut case cu etaj și terenuri pe numele altor intermediari, iar de ”prezentarea caselor” se ocupa George Țapu.

Era bine dacă erau case de calitate, dar așa cum s-au tot văitat mai multe persoane, materialele și produsele de la Artsani folosite la casele vândute sunt de proastă calitate: ușile pe interior nu se închid bine, cea exterioară la fel, crapă tencuiala la interior și exterior la scurt timp, dacă îți cedează centrala termică în termenul de garanție, Artsani nu mai recunoaște garanția, țevile de apă pe interior cedează la câteva zile, maxim câteva luni că nu sunt deloc prinse, lipite, prize de interior puse în bătaie de joc, unele nefuncționale, gresia crapă în câteva luni, curge apa în beci sau se infiltrează prin acoperiș, etc. ”Calitate”, nu glumă… Comentezi? Te învață Marius Țapu cine e șeful folosind amenințările că doar poliția e cu ei, nu?

Tatăl lui este Nicu Țapu, instructorul auto care se tot lăuda aspiranților la un permis auto că el se înțelege bine cu polițiștii, sugerând mai mult sau mai puțin direct, că examenul pentru permisul auto va fi mult mai ușor cât timp este el instructor. Frumos, nu? În schimb, nu te amenință ca fiul lui, Marius Țapu, că te distruge! Comportament de om de afaceri ”elevat” la fiul lui, nu? Nu o fi avut timp să-l educe pe individul care îi este și fiu…

În acest cartier s-au mutat multe cunoștințe ale acestei familii Țapu, care au același comportament de amenințare, intimidare, din păcate, polițiști care știu cu ce s-a tot ocupat familia Țapu, dar tac, tot din păcate, și, din fericire, și câțiva cetățeni care nu prea ies seară târziu de teamă și îi înțeleg de ce. De ce din fericire? Pentru că nu e un cartier de indivizi certați cu bunul simț, cu normele de conviețuire, etc., în totalitate.

De exemplu, pe strada Begoniei, lângă grădinița Angels, îl avem pe Mihai Simbotin care are impresia că poate să te spurce și amenințe cum dorește el, acesta fiind angajat Artsani. Cum e turcul și pistolul, nu?

ciomagar

Alt individ pe aceeași stradă este cel din pozele anexate,    BOSS-UL CU CIOMAGUL, SCÂNDURA, ce apucă și el să ia în mână. Acum nu știu dacă ciomagul improvizat este marca Artsani, de ce să exagerez?

Eu mi-am luat-o pe antebraț de la individual ăsta, desi eram cu spatele, nu știam că vine ciomăgarul (merge și fără ”cio”), desi nu l-am băgat în seamă niciodată că l-am tot văzut că are apucături de turbat, de Neanderthal. Faptul că amernimță și femei, doamne de peste 60 de ani e doar un ”bonus”, așa cum se poate observa din poză.

Culmea e că așa face și odrasla și i-a învățat și pe alții să amenințe cu parul. Ceva bun nu puteai învăța de la unul ca el, nu?

Am depus plângere penală și deocamdată m-a sunat după aprox o lună de zile doar un polițist care încerca să mă intimideze tot pe mine și să mă aburească că nu e faptă penală, că ar fi o simplă sesizare care nu trebuie băgată mult în seamă, ca și cum ar fi ceva obișnuit (a devenit obișnuință prin unele locuri, dar doar din vina polițiștilor ăstora care tot apără bătăușii).

Dacă pui tu mâna ușor pe un polițist, urlă că e ultraj și se tăvălește pe jos că e rănit, așa cum au fost unele cazuri văzute pe la tv. Te trezești tu cu un ciomag peste brat, e bine să mulțumești și să nu-l deranjezi prea mult pe nenea polițistul că e ocupat cu altele, are mereu ocupații mai ”elevate”…

Din fericire pentru mine, eu nu sunt un mormoloc care să tacă, un românaș din ăsta viteaz care se vaită și laudă pe facebook, dar se închide în casă când trebuie să reacționeze.

Aștept alte intimidări că polițiștii ăștia au amenințat-o și pe d-na Emilia Șercan că a spus adevărul despre Academia de Hoție. Atât pot unii polițiști, cred că pot ascunde la nesfârșit rahatul sub preș! Pute, bre, pute…

Despre asta nu vorbește presa locală pentru că banul de la Artsani e ”sfânt” pentru cei care îl compătimeau și pe patronul ”Best” fără să spună că deține o construcție care nu permite accesul persoanelor imobilizate în cărucior. E lege, dar cui să-i pese? Lingăilor din presă?

Era să uit să întreb femeile care tot se căsătoresc cu indivizii ăștia ciomăgari: Voi nu îi vedeți, nu vedeți ce fețe de turbați au? Astăzi sar și ciomăgesc pe unul, mâine urmați voi, ca neveste… Și vă tot văitați de violența în familie… S-au epuizat bărbații din România, de pe planetă?

20 decembrie 2021,

Mihai Florian D.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.