Invitație – scrisoare deschisă către presa locală și națională, diplomați ai Ambasadelor statelor europene în România şi ai S.U.A., Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Invitație – scrisoare deschisă către presa locală și națională, diplomați ai Ambasadelor statelor europene în România şi ai S.U.A., Reprezentanţa Comisiei Europene în România

(de participare și monitorizare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, a încălcărilor repetate a drepturilor persoanelor cu dizabilități și împotriva traficului cu locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități)

Există deja un dosar intentat SGU Ploiești, Consiliului Local Ploiești, î î î impotriva funcţionarilor responsabili. Numărul dosarului este 17605/281/2018 Tribunalul Prahova, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, cu termen pe data de 06.07.2020, ora 10:45.

http://portal.just.ro/105/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28100000000359020&id_inst=105

Persoane responsabile și implicate în încălcarea repetată a drepturilor persoanelor cu dizabilități: mai mulţi funcţionari publici, printre care şi primarul Ploieștiului, Adrian-Florin Dobre, dar și primarii anteriori ai Ploieștiului, viceprimarul Cristian Mihai Ganea, directorii S.G.U. Ploiești, inclusiv Schiopu Cristinel, Donald, etc., membri ai Consiliului de Administrație al S.G.U Ploiești, salariați ai S.G.U. Ploiești, inclusiv Trican Elena și Trican Ștefan, consilieri locali, funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, ai A.N.P.D., ai Poliţiei Judeţene, dar şi ai Poliţiei Locale  și, cu voia dvs., ultima pe listă,dar nu ultima persoană responsabilă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, Maria Mirabela Viciu, cea care refuză să vadă aceste fapte, dar sancționează cu taxe judiciare persoanele cu dizabilități pentru că se opun valului de N.U.P.-uri şi confirmări de N.U.P.-uri date în bătaie de joc de către procurori pentru acoperirea unor fapte penale grave și favorizarea făptuitorilor.

Legislaţia încălcată: Legea 448/2006 cu modificările şi completările ulterioare, ORDINUL nr. 189 din 12 februarie 2013 pentru aprobarea reglementării tehnice “Normativ privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000″, emitent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, publicat în Monitorul Oficial nr. 121 bis din 5 martie 2013.

Speţa în cauză: încălcarea în mod repetat a legii şi refuzul autorităţii locale de a respecta normativele în vigoare în privinţa spaţiilor destinate locurilor de parcare ”special amenajate pentru persoanele cu dizabilități” care NU respectă Normativul mai sus precizat, neputând fi folosite de către nici o persoană imobilizată în cărucior din cauza faptului că nici un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilităţi de pe raza municipiului Ploieşti nu este mai lat, astfel încât să permită poziţionarea unui cărucior în lateral, paralel cu autoturismul, pentru a-i permite persoanei cu dizabilităţi să coboare din autoturism. În schimb, locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi sunt folosite de către persoanele neîndreptăţite de către lege, persoane care plătesc sau nu, încasându-se de către personalul SGU Ploieşti sume ilegale de pe seama persoanelor cu dizabilităţi, văduvite că nu pot folosi deloc respectivele locuri destinate prin lege, numai din dorinţa, în afara legii, de a obţine venituri suplimentare, fapt binecunoscut de către conducerea SGU Ploieşti, conducerea municipalităţii, de către consilierii locali, şefi de Poliţie Judeţeană sau Poliţie Locală, de către procurori şi chiar de către  prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, Maria Mirabela Viciu.

Este destul de logic că ar trebui să existe un spaţiu lateral mai mare în cazul locurilor destinate parcării pentru persoanele cu dizabilităţi astfel încât să încapă şi un cărucior. NU trebuia amintit un Normativ OBLIGATORIU, existau bunul simţ şi logica elementară care lipsesc în cazul multor funcţionari români din toate instituţiile statului, stat ce se doreşte a fi de drept.

Aşa ceva nu este tolerat într-un stat de drept, european, tocmai pentru că sunt încălcate drepturile unei categorii sociale care şi aşa suferă destul de mult.

Poliţia Judeţeană a REFUZAT, în mod repetat, să sancţioneze abuzurile unor salariati ai S.G.U. Ploieşti deşi erau clar fapte penale, Poliţia Locală se face că îşi face datoria sancţionând tot persoanele cu dizabilităţi (este cazul agentului constatator Matei Sorin din cadrul Poliției Locale Ploieşti), iar procurorii din cadrul parchetului fac ceea ce au făcut şi în trecut: îi favorizează pe făptuitori, pe cei care-şi bat joc zilnic de drepturile persoanelor cu dizabilităţi, dovedind de fiecare dată că România NU este stat de drept! În schimb, procurorii, ca şi poliţiştii, doresc să le fie mereu respectate drepturile şi solicită mereu altele…

Redau o parte dintre prevederile Ordinului nr. 189 din 12 februarie 2013 pentru aprobarea reglementării tehnice “Normativ privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000”, emitent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, publicat în Monitorul Oficial nr. 121 bis din 5 martie 2013, astfel încât prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, Maria Mirabela Viciu, să nu se mai facă că nu ştie despre ce este vorba, deşi are obligaţia legală de a cerceta şi sancţiona toate încălcările legii.

Astfel, în Capitolul IV „SPAŢIUL URBAN ACCESIBIL”, Secţiunea 6 „Parcaje” din Ordinul nr. 189 din 12 februarie 2013, la „6.1. Prevederi generale” se menţionează clar, la alineatul (1), că: „În toate parcările amenajate vor fi prevăzute locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap, configurate şi semnalizate corespunzător.”, iar la 6.2. „Parcarea autoturismelor” sunt precizate clar dimensiunile:

„(1) Dimensiunea locului de parcare rezervat persoanelor care se deplasează în fotoliu rulant este de 3.70 x 5.40 m.”

„(2) Locurile de parcare se vor amplasa în pachete de câte două locuri, un loc de parcare având dimensiunile de 2.50 x 5.40 m pentru autovehicul şi va fi prevăzută o bandă cu lăţimea de 1.20 m între cele două locuri pentru a asigura transferul şi circulaţia persoanei care se deplasează în fotoliu rulant.”

„(3) Atunci când numărul locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap este impar, unul dintre locuri va avea benzi cu lăţimea de 1,20 m pe ambele laturi.”.

DESTUL DE CLAR, CHIAR ŞI PENTRU UN PRIM PROCUROR, NU? Dar, de ce să-i pese unui procuror cu funcţie şi sporuri de drepturile persoanelor cu dizabilităţi care nu există în realitate, ele existând DOAR pe hârtie? Important e să fie respectate doar drepturile unor anumite categorii…  

Nu au avut cei de la SGU Ploieşti, municipalitate, Consiliul Local Ploieşti bani pentru vopsea să reîncadreze spaţiile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi, conform legii, sau nu vor să facă acest lucru, încălcând de ani buni legea, Normativul legal, un drept al unei categorii de persoane care nu este protejată, aşa cum ar trebui. Şi uite aşa se încasează de ani de zile sume de bani în mod ilegal. În schimb, au mai multe drepturi poliţiştii şi procurorii care se fac că-şi fac treaba. Cine sunt adevăraţii asistaţi?

A fost cineva atent dacă pe Str. Vasile Lupu, unde funcţionează Poliţia Judeţeană, Serviciul Permise auto, Înmatriculări, etc., dacă panta respectivă are înclinaţia legală astfel încât o persoană în cărucior să o poată urca singură? Vă dau eu răspunsul: NU, NU ARE! E CONSTRUITĂ CU ÎNCĂLCAREA LEGII! Abia poate urca o persoană în cărucior susţinută din spate de către un bărbat voinic! Iar la alte secţii de poliţie, de pe Str. Oilor sau Secţia 2 de Poliţie Ploieşti de pe Şoseaua Vestului NU există nici o rampă de acces, Poliţia e la etaj!!! Ca şi alte instituţii ale statului, chiar și Arhiva veche…

Unde e încălcarea legii? Vă rog să-i răspundeţi prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, Maria Mirabela Viciu, că nu ştie nimic, nu vede nimic, nu constată nimic… Şi ce dacă a fost construit ceva ilegal din fonduri publice? Şi ce dacă legea NU e respectată deloc, în rest? Ne încurcăm noi de o Constituţie şi de nişte legi? Totul e normal în opinia acestui procuror! Să stăm încuiaţi în casă şi să nu mai comentăm…

În final, îi invit pe toţi să-şi aducă aminte că, tot în judeţul Prahova, acum câţiva ani, procurorii i-au permis, mai mulţi ANI la rând, numitei oniga viorica, şefa comisiei pentru persoanele cu dizabilităţi, să comită abuzuri peste abuzuri împotriva persoanelor cu dizabilităţi, să încaseze spăgi peste şpăgi, să plimbe în bătaie de joc persoane cu dizabilităţi pentru a constatata dacă le-au crescut sau nu membrele la loc şi nici un procuror nu a răspuns până în ziua de astăzi pentru favorizarea unei astfel de individe sinistre, fiind necesară intervenţia de urgenţă a DNA şi a DGA Ploieşti în urma scandalurilor iscate la nivel naţional! Chiar eu am făcut o sesizare la Parchet în acest sens şi nici măcar nu am fost audiat, dosarul fiind îngropat, ţinut în sertar, pentru a se constata după câţiva ani că am avut dreptate! A răspuns procurorul care trebuia să se ocupe de sesizarea mea? Absolut deloc, dar şi-a luat salariul, a beneficiat de sporuri, de toate drepturile legale pentru că a ţinut dosare în sertar! Curat murdar! Repet: sesizarea mea a fost făcută cu ani de zile înainte să facă ceva DNA şi DGA Ploieşti!

Unde era presa atunci? Unde erau procurorii? Unde erau politicienii care ne cer voturile? Unde erau ploieştenii care trebuiau să fie solidari cu toţi cei care luptă şi pentru ei? Unde erau ONG-urile care primesc bani?

Istoria se repetă cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, Maria Mirabela Viciu, care se face că nu vede traficul cu drepturile persoanelor cu dizabilităţi!

Au existat prea multe sesizări ale cetăţenilor ploieşteni că au fost oferite legitimaţii de parcare în mob abuziv şi unor persoane care nu se încadrau conform legii, fără certificat de persoană cu dizabilităţi, că ar fi primit şi consilieri şi funcţionari publici din Primărie astfel de legitimaţii, sesizări despre multe abuzuri în privinţa persoanelor cu dizabilităţi, dar NU a vrut să se ocupe nimeni de aceste aspecte legale.

S.G.U. Ploieşti se scuză că spaţiile de parcare sunt doar administrate temporar de către această societate, proprietar ar fi Consiliul Local. Aşa e, dar salariaţii cui fac abuzuri şi permit parcarea altor persoane neîndreptăţite de lege? Salariaţii cui încasează bani abuziv de pe urma locurilor de parcare special destinate persoanelor cu dizabilităţi din dorinţa de a mări abuziv, ilegal, bugetul societăţii şi / sau bugetul personal? Evident că ai S.G.U. Ploieşti! Cine foloseşte locuri de parcare care nu sunt conforme cu legea? Este de vină şi proprietarul şi administratorul!

În plus, consilierul juridic al S.G.U. Ploieşti, Simona Albulescu, a folosit şi minciuna în instanţa de judecată. În interesul persoanelor cu dizabilităţi, nu?

Acum aproximativ 3 ani am depus memorii, sesizări, în acest sens, către Preşedinte, Avocatul Poporului, A.N.P.H., Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială, Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Rezultatul îl vedeţi şi singuri. Nu le pasă deloc, e DOAR o lungă gargară când au ei vreun interes şi atât. De la Administraţia Prezidenţială şi Avocatul Poporului au trimis la A.N.P.H. şi  Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială de parcă eu nu ştiam să trimit şi nu trimisesem nimic. Iar d-nele / d-rele de la Reprezentanţa Comisiei Europene în România s-au făcut că… plouă. Doar salariul contează şi anumite interese. Cât despre cei de la A.N.P.H., care ar trebui să se ocupe de persoanele cu dizabilităţi, dar mereu au treabă cu altele şi au făcut trafic cu drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin anumite unităţi aşa zis protejate (de ex., consilierul superior Cristina Angliţoiu) şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială, D-zeu cu mila! Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială NU a făcut absolut nimic în a sancţiona, conform legii, încălcările repetate, refuzul multora de a respecta drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Sunt puse rampe de acces de formă chiar şi la CEC, banca statului, iar, în rest, o completă bătaie de joc la 30 de ani de la aşa zisul stat de drept! MAI AŞTEPTĂM 30 DE ANI SĂ FIM ŞI NOI ÎN RÂNDUL ŢĂRILOR CIVILIZATE? Procurorii nu văd nimic, Agenţia lui peşte nimic, totul e bine şi frumos, în opinia unor funcţionari la care nu mai funcţionează nici elementarul bun simţ.

Ţară frumoasă cu funcţionari de… lumea a treia!

Aştept reacţia celorlalţi că nu e normal să se zbată mereu doar câteva persoane care să rezolve problemele tuturor!

P.S.: Iată şi răspunsul comisarului şef de poliţie, Ştefana Radu, la una dintre sesizările cu privire la ilegalitățile salariatilor S.G.U. Ploieşti care au blocat autoturismul, parcat legal, al unei persoane cu dizabilităţi care s-a plans de ilegalităţile acestora (răzbunare evidentă) şi refuzul de a-i sancţiona pe cei care au parcat fără a fi îndreptăţiţi de către lege. Multiplele încălcări ale legii şi ale drepturilor persoanelor cu dizabilităţi NU sunt în competenţa poliţiei, aşa cum afirmă în bătaie de joc acest comisar şef. Este evident că a ocolit subiectul acest comisar de poliţie, oferind un răspuns care nu are legătură cu abuzurile semnalate. Am solicitat inclusiv copia procesului verbal întocmit de către un echipaj de Poliţie sosit la faţa locului în urma sesizării mele la 112, echipaj care a confirmat cele sesizate de către mine! Nu ştiam că, dacă sun la 112, şi vine un echipaj de poliţie care îmi dă dreptate şi întocmeşte un proces verbal de constatare, e de domeniul S.G.U. Ploieşti! Muream fraier şi NU ŞTIAM ASTA! Este clar că un proces verbal de constatare întocmit de către un poliţist atrage competenţa poliţiei care deschide şi un dosar penal în urma sesizării la S.U.A.U. 112! Eu aşa ştiam… Că acum nu ştiu ei cum să pitească un p.v. de constatare care a constatat o ilegalitate comisă de către numitul Trican Ştefan, fratele numitei Trican Elena, fostă director economic la S.G.U. Ploieşti, plimbată prin mai multe partide politice şi cu ceva susţinere prin Poliţie, asta e altceva! Nu simţiţi o jenă să vedeţi ce comisari de poliţie are un stat care se doreşte a fi de drept? Dar cu ce se ocupă, stimabile, poliţia din Ploieşti? Că nu vedem rezultatele deloc!

Iar acesta este răspunsul Poliţiei Locale care recunoaşte că au fost depistate mai multe nereguli ÎN URMA SESIZĂRII mele. Deci, cunosc bine atribuţiile fiecăruia, nu? Întrebarea ar fi de ce trebuie să sesizez eu mereu neregulile? De ce nu le văd ei singuri? Pentru că sunt vizibile de pe Lună şi se tot repetă… Oricum, am sunat şi la numărul de dispecerat şi mă apuca disperarea să-i aud că se fac că nu înţeleg verbal ceea ce au înţeles prin răspunsul lor scris… De răspuns, răspunde cineva. Cu deplasarea pentru constatare e mai greu…

Din păcate, acum câţiva ani, reporterul ProTV în jud. Prahova, Marilena Iordache (Niţu), a refuzat să transmită mai departe reportajul înregistrat cu privire la protestul unei persoane imobilizate în cărucior (greva foamei împotriva funcţionarilor publici ai Primăriei Ploieşti, existând şi o hotărâre judecătorească împotriva Primăriei Ploieşti), persoană aflată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu perfuzia în mână, cu justificarea că nu i-ar fi permis directorul Spitalului să difuzeze caseta cu înregistrarea deşi, ulterior, a transmis alt reportaj din Spitalul Judeţean de Urgenţă (al groazei, aşa cum l-a numit presa centrală). Avem un reporter ProTV care susţine că trebuie să ceară voie să transmită o înregistrare video, dar NU trebuie să ceară voie chiar mereu… Precizez că înregistrarea respectivă NU a fost întreruptă de NIMENI, aşa că rămâne întrebarea: de ce nu a fost difuzat nimic? Cum să cataloghez aşa ceva? Oricum, ştim cu toţii că sunt mulţi prin presă cărora NU le pasă…

Cu dezamăgire,

Mihai Florian Dumitrescu

You may also like...

1 Response

  1. Mi spune:

    Nu vă lăsati dusi in eroare Maria Mirabela Viciu -prim procuror , falsifica documente dosare catre judecătorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.