La un pahar de vorbă. Astăzi, despre nostalgicii comunismului.

La un pahar de vorbă. Astăzi, despre nostalgicii comunismului.

Am obosit să tot dau replici pe facebook, în discuțiile particulare avute cu diverse persoane despre ceea ce a însemnat comunismul în România și în întreaga lume. Așa că, singurul neuron, rămas cu poftă de replică după atâtea explicații repetate, a decis, de unul singur, să scrie prezentul articol.

În primul rând, există două feluri de nostalgici: primul este format din profitori ai regimului, trântori care aveau serviciu și multe alte beneficii deși nu făceau mai nimic să le merite. Era o politică nesimțită prin care unul muncea, unul stătea, iar banii erau împărțiți ”echitabil” la jumătate că doar trântorul nu stătea degeaba, îl ”supraveghea” pe celălalt în timpul muncii. Așa a ajuns, de exemplu, România ca, în 1989, să aibă în unele unitați productive jumătate din angajați să fie ingineri și personal administrativ! Asta da ”eficiență”… ”Producea” țara la ingineri ce nu a văzut mapamondul! Statisticile erau falsificate în mod grosolan la producțiile agricole și industriale, de își făceau cruce și americanii și rușii, dar la ”producția” de ingineri semi-analfabeți eram ”fruncea”! Nu trebuia să falsificăm nimic! Nu scotea SUA sau Rusia în fiecare an câți ingineri scoteam noi! Frecatul ulterior al mentei era deja politică de stat! Acești nostalgici sunt periculoși tocmai pentru că și ei au început să creadă în ceea ce le debita sistemul comunist și ei debitau mai departe ca niște roboței, din lipsă de altă preocupare! Nu tu muncă, nu tu nimic! Doar propagandiști jalnici care mințeau pe bandă rulantă!

Al doilea fel de nostalgici este format din cei care au crezut că va ieși ceva bun din comunismul acesta și au tot refuzat să scoată capul din nisip să vadă realitatea! ”Romanticii” sistemului sau struții siatemului! Aceștia nu erau atât de periculoși. Cu toții am fost naivi mai mult sau mai puțin la un moment dat, dar ne-am tratat ulterior. Unii dintre noi…

Enumăr câteva dintre motivele pentru care comunismul nu a fost ceva bun pentru umanitate, a fost doar o involuție evidentă, cu precizarea faptului că eu nu promovez nici acum o altă alternativă. Doar ideea de ”așa nu” în cazul comunismului!

1. Conform statisticii internaționale, comunismul a ucis mult mai mulți oameni decât fascismul. Întrebare de bun simț: dacă fascismul este interzis la nivel international în foarte multe țări, de ce nu este interzis și comunismul? Să dăm drumul și la fascism, nu? Că doar le ”avem” cu echitatea…

2. Toți dictatorii comuniști au dat ordine în urma cărora mai mulți cetățeni au fost executați! Vorbim despre proprii cetățeni! Inclusiv tovarășul Nicolae Ceaușescu, mare ”român”! Pot da și eu un ordin să fiți și voi executați? Poate așa o să fiu mai plăcut în ochii nostalgicilor… E adevărat că trebuie să fii om să recunoști că așa ceva era anormal, ca să fiu decent în exprimare. Există ordine clare date de către dictatorul Ceaușescu de a fi executați mai mulți români, dar el poza în mare apărător al drepturilor africanilor, cehoslovacilor, etc.

Oferea valută în cantități nelimitate unora gen Carlos Șacalul ca să pună explozibil unor români care îl criticau, în timp ce românii strângeau cureaua bine să achite datoria externă a României făcută de către cine? Că doar nu eu am decis împrumutul extern al României! O întrebare de bun simț: nu achitam noi mult mai repede orice împrumut dacă nu mai erau plătiți degeaba sute de mii de români trântori? Ce politică idioată era asta ca să fie plătit la fel muncitorul cum era plătit și trântorul de lângă el care avea timp și să mai fure de prin unitate?

3. Comunismul a fost impus de către indivizi periculoși, criminali ai umanității, de genul: Stalin, Lenin, etc. De ce ai lua exemplul lor dacă ești normal la cap?

4. Mii de români de pe front, soldați adevărați au fost arestați și întemnitați, uciși de către  comuniștii românii în timp ce alte sute de mii de români au fost deportați, uciși, umiliți de către armata ”eliberatoare” a comuniștilor ruși. Sate întregi cu cetățeni  români, frați cu noi, au fost executate / ți, așa cum nu și-au permis nici nemții!

Dar de ce să le pese unor nostalgici de acești martiri? Au avut ei burta plină după ce și-au turnat vecinii, colegii sau au întors spatele celor abuzați de lângă ei? Au avut! Ei, ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FII OM, NU?

5. Mii de români, mulți dintre ei ofițeri, soldați întorși din război, s-au trezit cu averile confiscate pentru că se împotriveau comuniștilor care au fugit de război. Restul  celor care au acceptat trista realitate că nu mai puteau lupta și acasă cu dușmanii lor, comuniștii, au primit câțiva lei și interdicția de a critica sistemul nou apărut! ”Aprecierea” comuniștilor față de bunicii și străbunicii noștri care au luptat în război, nu furau în țară voturi…

6. Mii de alți români s-au trezit cu terenurile expropiate doar pentru că aveau mai mult de 1 ha sau de 2000 mp, în alte părți! Nu era exproprierea doar a moșierilor, era și expropierea celor care au muncit mai mult decât vecinul lor și aveau o mie de mp mai mult decât vecinul lor! TOTALĂ DEMENȚĂ, NU? De ce nu dăm acum o lege să fie expropiați și nostalgicii comuniștilor? Uite așa, ca să fie o măsură tipic comunistă! De exemplu, bunicii mei! NU au fost moșieri, ”dragi tovarăși și pretini”! BUNICUL A FOST VETERAN DE RĂZBOI, IAR MOȘIERII NU AU LUPTAT ÎN RĂZBOI! Clar pentru orice om care judecă cu un singur neuron!

7. De unde au apărut unele școli și dispensare imediat după război? Au venit ”deștepții” de comuniști, majoritatea semi-analfabeți (avem tradiție în a avea conducători de genul…), și au spus: confiscăm clădirile celor care ni se împotrivesc sau nu ne ridică nouă ode și facem școli, dispensare, secții de miliție! Mii de astfel de clădiri au fost obținute astfel! NU construite de partidul lui pește împărat, condus de către semi-analfabeți pe deasupra!

După 1989, au existat mii de documente apărute de la foștii proprietari!  Iată și dovada! De fapt, mii de dovezi, multe dintre ele păstrate în Arhiva Naţională! Jaful de proporţii al comuniştilor români suprapus peste jaful de proporţii al comuniştilor ruşi conduşi de un dement, Stalin!

8. O întrebare tot de bun simţ pentru nostalgicii comunismului: unde e o parte din rezerva de aur a României, aşa numitul tezaur de aur al României? Nu cumva era la prietenii comunişti ruşi? Dar, de ce să vă pese vouă de istoria neamului, de averea agonisită cu atâta trudă de românii muncitori?

Lasă că e bun şi sănătos pupatul cizmei ruseşti! Face bine la sănătatea mentală a nostalgicilor comunismului!

9. Miliţianul avea mai multe drepturi băneşti şi avantaje decât un profesor sau un cercetător! Comuniştii recompensau slugărnicia, nu inteligenţa! Un miliţian lua mai mulţi bani decât lua tatăl meu care lucra în toxicitate, conducea o echipă întreagă în rafinărie şi mai inova şi câte ceva, fiind premiat pentru asta!

Totuşi, cu tot cu premii, tatăl meu nu câştiga cât câştigau multi miliţieni, slugi ale sistemului! Tipic unui regim totalitar! Munceşti, gândeşti, îţi aduci contribuţia la dezvoltarea unităţii, eşti pedepsit şi e recompensat turnătorul, sluga sistemului, miliţianul! Sunteţi mândri şi cu asta?

10. Despre „inteligenţa” lui Ceauşescu şi despre aşa zisul lui patriotism, despre cum îi trata el pe românii lui:

La Braşov se produceau tractoare, noi le exportam în mai multe ţări africane care nu le-au achitat nici acum, muncitorii braşoveni sufereau că nu-şi luau salariile cu lunile, demonstrau, Ceauşescu dădea ordin să fie restabilită ordinea şi să fie arestaţi muncitorii braşoveni! Normalitate sau demenţă senilă?

S-a întâmplat sau nu asta? De ce să le pese unor nostalgici comunişti de muncitorii care nu aveau nici o vină că-şi cereau salariile muncite? Lasă că avea partidul bani pentru trântori şi lingăi fără număr, fără număr! Şi pentru securiştii lui!

Era singurul caz? Minerii din Valea Jiului ce au păţit? Mureau pe capete că nu le asigura nimeni condiţii minime, decente de lucru, iar Ceauşescu le promitea… şi dădea ordine să fie arestaţi cei care mai comentează a doua oară! Aşa face doar un dement senil care-şi urăşte propriul popor şi-l foloseşte doar pentru a se da mare în afara ţării în timp ce-şi înfometează proprii cetăţeni!

Mai pot da exemple, dar cred că e de ajuns pentru nostalgicii lui peşte…

11. Învăţământul? Care învăţământ? Marea majoritatea treceau de milă, aveam cea mai mare rată de semi-analfabetism din Europa, dar ne lăudam cu olimpicii!

Întrebare de bun simţ: i-a pus/ numit undeva prin conducerea vreunei unităţi regimul comunist pe olimpici? Doar se folosea de ei pe plan extern, iar pe plan interni îi trata ca pe slugi şi le interzicea să plece din România, chiar şi în vizită! Aşa cum au procedat şi cu gimnastele României! Îi plătea gras pe securişti să aibă grijă să nu fugă gimnastele, să nu-l părăsească Nadia Comăneci, nu? Jalnic!  Oamenii din jurul lui Ceauşescu erau doar păpuşi care trebuiau să facă non-stop ce dorea dictatorul!

12. Sunteţi mândri cu ţara cu cele mai multe WC-uri în fundul curţii? Sau cu ţara cu cele mai multe emigrări din Europa, pe locul în lume, după Siria? Tot comuniştilor să le mulţumiţi! Dictatorul dement îşi comanda mâncare cu avionul din Occident şi comanda ridicarea „Casei Poporului” pentru preamărirea sa, în timp ce românii se duceau, prin frig, în fundul curţii să-şi facă nevoile!

Eram dezvoltaţi, nu glumă! Nu tu calculatoare pentru elevi, nu tu dotare minimă prin unităţile de stat, nu tu WC ca orice om civilizat, dar aveam „Casa Poporului” în construcţie ca să avem de dat mereu milioane de euro în fiecare an doar ca să o întreţinem… Cu „capul” a decis şi asta, nu?

13. Ăsta e cu noroc… 13… Aşa cum a fost „norocul” nostru ca unii demenţi comunişti români să ne aducă în ţară „Armata Eliberatoare” a Rusiei lui Stalin, armată care ne-a violat rudele, le-a umilit şi deportat fraţii, i-a mai şi împuşcat fără număr că nu aveau nici ei, aşa cum nu aveau nici fasciştii, atâtea gulaguri pentru deportare!

Puneţi mâna şi gândiţi şi cu capul, nostalgicilor şi lăsaţi vrăjeala cu cât de mult bine au făcut comuniştii ţării ca să nu vă treziţi că reînviaţi mişcări fasciste sau că nepoţii şi strănepoţii voştri îşi vor face nevoile şi în anul 2100 tot în fundul curţii!

Puteţi pune pe WC-ul din fundul curţii poza lui Ceauşescu sau secera şi ciocanul ca să nu uitaţi… Ar fi păcat…

Ţara a fost condusă după 1989 tot de către comunişti că doar tovarăşul ion iliescu nu a fost mare liberal, a fost una dintre mâinile drepte ale cuplului dictatorial, aşa cum atestă zeci de fotografii şi documente.

Tovarăşii năstase,  băsescu, gherman, bârlădeanu, etc., toţi au fost în funcţii cheie ale regimului comunist de dinainte de 1989!

E adevărat că, de ochii lumii, după 1989, am avut social-democraţi – foşti comunişti şi liberali – foşti comunişti, aşa zisa opoziţie!

Folosiţi singurul neuron activ altfel moare şi acesta de plictiseală…

Fiţi oameni între voi, învaţaţi să îi apreciaţi pe cei care fac ceva, totuşi, ceea ce nu a făcut comunismul, şi vom avea şi noi, ca naţie, o şansă vreodată. Prin secolul 23, probabil…

Era să uit: pe cuvânt de onoare că nu eu l-am împuşcat pe Ceauşescu, nu eu am dat ordinul! Din câte ştiu, a dat ordin unul, Iliescu ion, tot comunist şi el, crescut şi ridicat de jos de către cuplul dictatorial. Ăştia nici între ei nu s-au înghiţit când era vorba de putere!

Despre Experimentul Piteşti (Fenomenul Piteşti) aţi auzit? Ia citiţi voi aici! Nu vă mândriţi ca ţară că am ajuns subiect de studiu în unele universităţi din lume cu acest “experiment” odios? Asta a făcut comunismul în România, “dragi tovarăşi şi pretini”! Din câte ştiam eu oraşul Piteşti este în judeţul Argeş, România! Hai că avem cu ce ne mândri! Eu propun cât mai multe “experimente” de genul ca să rămânem definitiv în istoria umanităţii! Nu-i aşa, nostalgicilor?

Hai să fim bine, fiecare cu ale lui! Trăiască și-nflorească… pentru restul umbrelor!

10 iulie 2018

Mihai Florian Dumitrescu

Într-o țară plină de cre(ș)tini…

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.