Persoanele cu dizabilități – arest la domiciliu pe termen nelimitat

Persoanele cu dizabilități – arest la domiciliu pe termen nelimitat

(În amintirea Laurei Nițu și a tuturor victimelor politicienilor şi funcționarilor criminali din România)

Nu, nu e vorba despre Franz Kafka, despre vreo scriere a acestui autor! Este vorba despre eterna și fascinanta Românie! O țară frumoasă (încă…) în care politicienii români (de stânga, de dreapta, de centru, verzi, uscați, emanați, re-evaluați, reinventați, sociopați, etc.) ne ucid în fiecare zi spiritul, visele, istoria, ba chiar ne terorizează psihic și fizic! Iar rudele lor înfipte prin diverse instituții, nu din prea multă știință, ne extermină încet, încet ca într-un imens lagăr de concentare.

Cei care sunt pe picioarele lor, care mai pot munci, învăța, mai au șansă: să-și părăsească țara, să fugă departe de acești criminali demenți ai unei societăți profund bolnave care se pretinde a fi democratică! Democratică cu cei care au tot furat-o în stil barbar…

Din păcate, ei fug lăsându-și  în urmă părinții, rudele, prietenii, locurile atât de dragi, o parte din amintiri.

-Ar trebui să plece criminalii, acești demenți odioși! se aud câteva voci care dispar în neant încet, încet…

-Se va NAȘTE cineva care să vă pedeapsească, odioșilor! mai strigă câte un suflet rătăcit și obosit de atâta amar trăit într-o țară frumoasă, totuși…

-De asta ar trebui să se ne temem? rânjesc călăii…

Tot din păcate, dacă ai avut vreun accident, o operație greșită (a unui așa-zis doctor căruia ar trebui să-l ridicăm în slăvi în fiecare zi că a avut buna-voință să ne opereze, mai ales de bani) sau te-ai născut cu probleme de deplasare, ești CONDAMNAT! Fără nici o judecată, fără vreo sentință definitivă care să ateste că ai fi comis vreo crimă!

Condamnat la arest la domiciliu pe termen nelimitat! Te revolți degeaba și strigi: sunt NEVINOVAT! Călăii îți rânjesc în față: Și ce vei face? Vei pleca și tu?

Și, uite așa, resemnat și singur, rămâi victima lor doar pentru că alții sănătoși, înaintea ta, au renunțat prea ușor la luptă și au fugit departe sau se complac aici în mizerie. Într-o ţară frumoaă şi încă bogată… Cei plecaţi vin doar în vizită la un an de zile să vadă dacă mai trăiești…

Ai totuși condiții, de ce să te vaiți? Ai dreptul să mănânci, îți dă statul român vreo 200-300 lei indemnizație lunară, ai dreptul să dormi, iar când te trezești să te uiți la tv cum alți triști (numiți realizatori TV, prezentatori TV, redactori, ziariști sau cum îşi mai spun ei…) îți povestesc cât de mult te iubește politicianul popescu sau ionescu, tăricenescu, pontescu, vişinescu, lătrescu, poate chiar profesionistul isărescu, cum te vor integra ei în… absolut. Îi ierți si pe acești triști realizatori TV. Ce altceva ai putea face? Iau şi ei un ban. Unul mult mai greu ca al tău că doar e mai uşor să-ţi vinzi ţara, neamul, aproapele…

Degeaba te vaiți că nu poți ieși din casa de la țară că nu ai avut bani să-ți faci o alee cimentuită să nu se-ngrope căruciorul în pământul în care bunii și străbunii tăi au vărsat sânge ca să-l apere în timp ce alți politicieni ai vremii erau ocupați cu aniversări, petreceri și să-l interneze pe Eminescu la nebuni să nu mai spună prea mult despre ”liberalismul” românesc, despre politichia românească!

Degeaba vrei tu să le explici că și dacă ajungi la poartă (cu ajutor, bineînțeles), cine să te ia și pe tine cu mașina? Că nu ai bani de-o maşină, iar pe drumurile patriei abia poți circula ca un om sănătos, e deja o aventură demnă de Jules Verne să poți cu un cărucior! Gropi peste gropi, lucrări peste tot care nu se mai termină, asta în cazul în care ai drumul asfaltat!

Dacă stai la bloc în care nu există lift… Sau, dacă există, nu încapi în el.

Și. oricum, unde să te duci? La teatru, la cinema, la primărie să plătești impozitele că ai avut prea multe facilități? NU SUNT PANTE DE ACCES! E lege, dar e lege pentru ghiță și condrea, prietenii unora din sri, ca să reușească ei să scoată milioane de euro pe seama persoanelor cu dizabilități că nu le mai ajung averile… Iar sri cu ce să se ocupe? Să-ţi pună ţie microfon să te audă toată ziua cum te vaiţi?

Dar cine să spună și asta? Unele posturi care i-au servit pe odioși? A1, A3, Protv, Paprika? Sau vreun post local finanțat de cei care îi finanțează și pe odioși? Îi ierți și pe ăștia că nu ai încotro…

Cine să te bage și pe tine în seamă, amărâtule? Stai acolo în arest la domiciliu! Nu o auzi pe tanti udrea cum se vaită că a stat doar câteva zile închisă? Tu stai de ani de zile, dar tu nu ești preferata unui fost președinte…

Tu stai în arestul tău forțat si socoate mai departe! Nu poți să te plângi în instanță ca nici acolo nu ai acces! E la etaj, ești nebun? Vrei să mai pățești ceva? Vrei să pună lift doar pentru tine? Scrie în lege, dar e legea lor, nu a ta! Bani de avocat de unde? Medicamente ai gratis, dar, pe seama ta, iau alții sănătoși să le vândă la negru, fără acte. Știe și poliția, dar cine să te apere? Avocatul pe care nu ți-l permiți sau procurorii lui nea ghiță, ai lui nea condrea și alți neni care au bani să cumpere tot sau/și pe toți?

Poate ai o șansă să faci tu o facultate să încerci să evadezi! Poate… Tu ai înnebunit de tot? Îl interesează pe decanul lu’ pește prăjit că nu ai tu acces în facultate, în săli sau la bibliotecă? Bani de studii ai? Te crezi vreun politician odios să-ți iei și tu diplome și doctorate pe ochi frumoși (era să ”greșesc” și să scriu pe bani frumosi, nu ştiu ce e cu mine…)?

E bine că primești înștiințări să te duci să ridici plicuri! Cum, nu poți? Atât de mult te vaiți? La ora asta muncesc politicienii și funcționarii pentru tine și tu stai şi te vaiți?

E bine că primesc alții sănătoși ajutoare! Tu nu ai avut bani să șpăguiești vreun doctor să-ți treacă și ție că nu o să-ți crească membrul pierdut sau vreo comisie odioasă din parlament să te apere și pe tine! Așa că te vaiți degeaba!

 Ai vecini, ai foști colegi? Așa, și? Tu ce oferi în schimb? Stai şi te vaiţi!

Nu ţi-a făcut tovarăşul primar autobuz cu acces, conform legii? Cum, nu? E, lasă că a trecut asta în campanie electorală la promisiuni! Îl alegi şi data viitoare să aibă timp să-şi respecte promisiunile, să respecte legea!

Aşa cum spunea un înalt funcţionar public (înălţimea nu se referă la fizicul acestuia sau la vreo competenţă, evident): Ce e atâta grabă? Mai e timp să le facem pe toate!

S-a trezit un ziarist cârcotaş să întrebe când se vor apuca! Un rătăcit în meandrele concretului, vorba unui „clasic emanat”…

Şi uite aşa vei ajunge şi tu în mormânt fără să vezi o singură promisiune îndeplinită… Aşa cum a ajuns şi Laura Niţu din cauza indiferenţei atâtor persoane din jur… Ceva nou sub soare în „Grădina Maicii Domnului” unde indiferenţa e atât de prezentă încât te doare şi când respiri?

Nu a primit nici măcar un cărucior din partea Motivation România! Cine să îi fi pus şi ei o vorbă? Că doar nu se dau aşa oricui… A primit unul din altă parte, dar nu datorită Motivation… Asta e! Unii cu laudele, alţii ajută în tăcere…

Scrie în lege că trebuia să primească unul, dar ce este legea în România? Şi, mai ales, pentru cine, ghiţă, pentru cine?

Credeţi că e vorba despre discriminare? Vă înşelaţi amarnic! Discriminare poate fi DOAR într-o ţară normală! În România aceasta este NORMALITATEA! Din păcate… Unde eşti tu, Franz Kafka?

Câtă josnicie, câtă nesimţire, cât tupeu pe voi, politicieni şi funcţionari ai lu’ peşte împărat!

Şi, din păcate, vă găsiţi mereu proştii care să vă voteze sau să accepte să rămâneţi în funcţii…

Cu profund dispreţ,

Un ghimpe pentru voi,

Mihai Florian D.

19 aprilie 2017

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.