ISTORIA UNEI FEMEI

ISTORIA UNEI FEMEI (Povestea păpuşilor croşetate)

Un bărbat şi o femeie erau căsătoriti de peste 60 de ani. Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţă de celălalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine şi despre care l-a atenţionat pe soţul ei să nu o deschidă sau să întrebe de ea vreodată.

În toţi acei ani, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica se îmbolnăvi foarte tare şi doctorii ziceau că nu prea mai are şanse să se însănătoşească. Încercând să pună toate lucrurile în ordine, bătrânelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lângă patul soţiei sale.

A fost şi ea de acord întrucât era timpul să afle şi soţul ei ce era în acea cutie. Cand a deschis-o, în cutie erau două păpuşi croşetate şi o grămadă de bani: în total vreo 25.000 de dolari.

El a întrebat-o despre conţinutul acestei cutii. Când ne-am căsătorit, îi răspunse ea, bunica mea mi-a spus că secretul unei căsătorii este să nu te cerţi niciodată. Spunea că de câte ori mă voi supăra pe tine, să tac din gură si să croşetez o păpuşică. Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia îsi putea stăpâni lacrimile. Doar două păpuşi erau în cutie…

Ea fusese supărată numai de două ori în toţi aceşti ani în care au trăit împreună, gândi el… Nu mai putea de fericire!

-Iubito, spuse el, înţeleg existenţa păpuşilor în cutie, dar ce e cu toţi aceşti bani?

-Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea păpuşilor…

06 ianuarie 2016,

Vali Valy

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.