PUZZLE VS VIATA

Ai alcatuit puzzle-uri cu siguranta…si stii ca la cele mai mari un pic piesele nu se pot pune oricum..daca se intampla sa se potriveasca ca forma nu se potrivesc vizual…La puzzle nu exista greșeală, nu putem pune piesa greșită deoarece nu se potrivește.Si totusi este o activitate moarta…in sensul ca nu are limita de timp…se termina in timpul care i-l aloci, poti lua si pauza oricand, iar odata terminat poti sa il strici si sa il refaci din nou.

In viață piesa de puzzle este alegerea de moment. Clipa…si nu poate fi greșită. Aceasta este doar o eticheta cu consecinte adânci…Toata viata este un puzzle pe care noi il alcatuim din acele momente in care avand liber arbitru alegem…si facem cea mai buna alegere de care suntem in stare in acel moment….nu conteaza daca ulterior se dovedeste a fi “gresita” ? Nu mai conteaza decat cel mult ca lectie de viata…atat. Daca nu am mai eticheta aceste alegeri am fi un pic mai fericiti..De ce? Eliminam una din cauzele nefericirii oamenilor, si anume regretul unei intamplari din trecut…si  de ce am spus consecinte adanci? Pentru ca le aducem din trecut si le proiectam in viitor…Pai oameni buni nu este suficient ca va judecati trecutul, motiv pentru care nu puteti aprecia prezentul? De ce nu lasati viitorul in pace (de exemplu daca atunci invatam carte, poate ca deveneam cineva) si sunt sigur ca fiecare are acest gen de “ancore”.

Bun si ce este de facut in cazul acesta? Trebuie  sa ne vindecam trecutul. Sa ne iertam in primul rand pe noi insine si sa acceptam ca suntem perfecti in tot ceea ce facem si trecutul nu il mai putem schimba, dar putem influenta viitorul prin alegerile care le facem in prezent si prin felul in care alegem sa gandim…

Acceptati cu bucurie si inima deschisa evenimentele din viata voastra, pentru ca sunteti responsabili de ele, le-ati atras cumva. Si daca intampinati situatii care nu va plac, si ele necesita acceptate sau schimbate. Daca nu le puteti schimba, macar nu lasati sa intervina furia, ura sau altceva….nu va luptati cu situatia ci luati-va o scurta pauza si evaluati variantele…incercati sa nu cadeti prada primului impuls..

Asadar puzzle-ul vostru, povestea voastra de viata este vie, aveti grija cum o alcatuiti, deoarece are un inceput dar si un sfarsit, imprevizibil si in afara controlului nostru total. Prin felul in care traim viata putem doar sa ne terminam puzzle-ul mai repede, sau mai lent conform alegerilor noastre creative…

Inclusiv aceasta postare este o piesa de puzzle din intregul care se cheama gandurile mele…sau o piesa din intregul puzzle care este acest blog, si care exista datorita voua, datorita gandurilor bune si aprecierii cu care sunt primite postarile mele, motiv pentru care ma inclin si va spun MULTUMESC !

Adi 3PAS

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.