La multi ani, Laura!

Astăzi, 29 aprilie, este ziua ta, Laura Nitu! Nu reuşesc mereu să găsesc acea „potrivire a cuvintelor” care să facă mereu inima/ sufletul să vibreze, iar gândul să zboare în „înalturi” astfel încât îţi dedic următoarele cuvinte aşezate în gânduri…

„Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient.” (Osho)

Si nu uita ca… „Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.” (Osho)

„Singura funcţie a minţii este de a diviza la nesfârşit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce uneşte, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate să înţeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înţeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existenţă, de viaţă, de realitate. Mintea este, ea însăşi, o ficţiune. Poţi trăi şi fără minte. Însă nu poţi trăi fără inimă. Şi cu cât existenţa ta este mai profundă, cu atât este şi inima ta mai implicată.” (Osho)

Astfel încât… îţi urez din toată inima mea „La mulţi ani!” si sa-ti amintesti mereu ceea ce a spus Maica Tereza: „Fii devotat lucrurilor mărunte căci în ele stă puterea ta.”

Cu drag,

Acelasi Mihai Florian,

29 aprilie 2015

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.