Iertarea…

5 ianuarie 2015

iertarea

Iertarea…

Am observat ca toata lumea se pricepe la “iertare” desi majoritatea te “iarta” azi si maine iar… uita ca te-au “iertat”.

Multi posteaza “citate” preluate de peste tot desi putini le verifica. Altii sunt “originali” si au impresia ca s-au nascut invatati si stiu ei cum e cu “iertarea”…

Eu am ideile mele dupa ce am citit destule, nu atat de multe cate as fi dorit eu, recunosc, mult mai putin decat altii si mult mai mult decat multi altii. Imi place sa acumulez cat mai multa informatie.

iertarea

Asa ca… Eu am inteles cam asa:

Pasul 1. Ca sa te ierte cineva ca l-ai ranit, sa-ti inteleaga o reactie aiurea din trecut, in primul rand TREBUIE SA RECUNOSTI! Este esential! Daca te faci ca “ploua”, nu vei primi inapoi decat alte “tunete”.

Pasul 2. Spui un “imi pare rau” sincer sau justifici cum poti acel gest. Desi, de multe ori daca iti repari greseala fiind alaturi de acea persoana in alte ocazii, e de ajuns sa-ti “probezi” buna credinta.

NU AI TIMP? ESTI O PERSOANA SUPERFICIALA! Adica, ai timp sa ranesti, dar nu si sa faci ceva bun… Sau mai direct spus: poate ai un caracter cam… “zero”. Si atunci ar cam trebui ca si ceilalti sa te trateze ca atare.

Pasul 3. Destul de important si el, ca si ceilalti pasi: SA NU REPETI! Pentru ca daca ranesti iar in acelasi mod sau inventezi alte noi minciuni pentru a le justifica pe cele vechi, inseamna ca asa esti tu si nu prea te poti schimba si ai citit degeaba atatea randuri ca eu NU te voi felicita!

Recunosc ca NU le stiu pe toate, dar astept, ca de obicei, sa fiu criticat de toti ipocritii… In privinta lor orice reactie mi se pare o banalitate. Pentru ca daca le spui lor un ADEVAR, “cica” esti NEBUN…

iertarea

Asa ca in “nebunia” mea mi-am spus si eu parerea. Daca nu-i convine cuiva, asta e, o sa supravietuiesc.

Dar… daca in timp ideile mele vor trezi o singura constiinta amortita si uitata intr-un colt de umbra, atunci inseamna ca mi-am atins scopul.

Eu nu sunt pentru cei multi, eu sunt pentru acea persoana care ma intelege, care nu-mi rastalmaceste orice vorba.

Asa ca… incep eu: IMI PARE RAU, dar nu ma voi schimba pentru ca stiu ca nu am vrut sa ranesc pe nimeni, dar am fost lovit in plin!

IMI PARE RAU, dar voi mai bantui o vreme pe aici asa ca daca unii nu ma suporta, eu nu ma mai pot schimba acum, SUNT PREA “BATRAN” PENTRU ASTA!

Iar daca vreodata, in iuresul meu de idei, am ranit din greseala o singura persoana nevinovata, IMI PARE RAU, NU AM INTENTIONAT ACEST LUCRU!

O zi frumoasa oameni buni!

Mihai Florian Dumitrescu

5 ianuarie 2015

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Flag Counter