Scrisoare catre tara mea iubita,Romania-BOGDANA ELENA SIMIONESCU

Scrisoare catre tara mea iubita,Romania

E zi de 21 martie 2011,desi e primavara,afara e o zi de toamna,dar si in mine e toamna pentru ca,stiu tara ca nu o duci bine. Iti simt sufletul indoliat ca ti-a murit optimismul,simt sufletul cum se zdruncina in cutremurul facut de noi cetatenii-fiii , centantele -fiicele tale!
Of,plangi ,te zvarcolesti umila tara pentru injuriile prin vorbe dar mai ales prin faptele multor romani cu simtul patriotic spanzurat.
De ce ati spanzurat simtul patriotic???
Oare ce mai semnifica drapelul pentru noi? E doar o panza colorata?? O panza pe care o folosim pentru stergerea bocancilor innamoliti de ipocrizie,orgoliu,promisiuni ademenitoare si extrem de inselatoare,mult distrugatoare,din mintile celor care te conduc pe tine sarmana tara. O conduc intr-un “santier” care devine din ce in ce mai pustiit de speranta cetateneasca,un santier in care nu se construiesc oportunitati,solutii,ci se distrug cultura,economia,sanatatea ,invatamantul etc si putinele sanse care mai atarna chinuindu-se ,ca sa reziste in “cuierul” vatamat al putinului bine ce a mai ramas din tine.
Of! Tara mea iubita iti plang cu sufletul zgariat de nepasarea ,de cinismul,mediocritatea,rautatea unora si plang incat “pietrele” gandurilor mele sunt sculptate agitat si deloc creative de lacrimile taioase,dar am sa imi pun armura astfel ca “pietrele” nu doar sa se apere ,dar mai ales sa isi pastreze integritatea si scopul!
Am vazut tara,ca iti plang si tie aripile viitorului,aripile tale rupte fara mila,dar cu multa constiinta,nu doar de politicienii clowni si abjecti ai circului “vulgar” in prostie ,dar si de noi cetatenii,fii,fiicele tale. Asa este ,zacem in “agonia” asteptarii inutile tot plasand mingea vaicarelilor noastre de la un cetatean la altul,insa fara a suta spre golul portii schimbarii!!
Da,tara ai tot dreptul sa ne mustrezi,sa ne dai palme!!! E dreptul tau sa faci rascoala,sa te razbuni pe noi!!!!
Draga mea tara,stiu ca,nu ti-am fost atat de aproape!! Stiu ca,multi ti-au calcat in picoare istoria si gloria!!
Stiu ca,multi te cred un teren de fotbal,o rosie Montana,o frunza verde,o scrumiera in care toti isi arunca chistocurile ,o autostrada neterminata,un turism scump cu servicii ieftine in calitate(au avut grija de el,ca s ail distruga,acum zic ca il ridica la standardele ue),da un turism drogat de interese financiare,strategice…altii cred ca,esti cartiere cu shmenari,strazi sufocate de masini luxoase,unele conduse de minti ieftine,strazi in care se conduce sub anarhia necivilizatiei rutiere,ba altii dintre care unii sunt romani plecati in strainatate-slugi la straini-probabil te vad o “carpa” murdara,putrezita de infractiuni, de spaga, de spitale in colaboare cu moartea,de “pile”…altii zic ca isi ocupa timpul traind in tine si multe ,multe rautati ti se aduc tie,insusi de cetateanul roman!!!!
Mi-ai spus acum o luna ,ca esti tare mult revoltata pe unii dintre acei romani,care te denigreaza printre straini,te cred,te inteleg!!!!
Inteleg ca fata ta sfanta,a devenit pentru straini un “cos de gunoi” in care ei arunca resturile pe piata noastra economica,pe piata investitiilor si nu numai…..
Ii intreb si eu tara pe romani ,de ce se poarta asa cu tine??? Cu ce ai gresit tu scumpa tara romaneasca???
Da,tara promit solemn,cu mana dreapta pe inima,cu imnul in gand ca-ti voi fi alaturi asa cum iti doresti si ca voi face tot ce-mi sta in putinta,sa te salvez din coma profunda in care te-a adus politica parsiva a unora!!! Nu te las sa mori sub influenta “medicamentelor” perfide ale lor!!!
Prefer sa mor eu pentru tine!!!!
Tara.te iubesc si imi aduc aminte de Tepes,de Stefan cel Mare,de atatia domnitori,de “Marea Unire” si noi romanii avem nevoie de un Tepes contemporan si de unire!!!!
Trebuie sa ne unim,sa te scoatem din coma!!!
Da,tara voi avea in mine crucea sfanta a credintei si drapelul fluturand profund in inima!!
Da,tara unde voi pleca ,te voi avea in suflet cu mine si voi spune lumii ce frumoasa esti si plina de bogatii spirituale,naturale,culturale si de cate si mai cate…le voi starnii curiozitatea de a te cunoaste cu adevarat!! DA si comoara extraordinara mai ai si …folclorul nostru minunat!
Tara,nu-ti zic “sa ramai cu bine” ,iti spun sa ai incredere in mine sis a pastrezi scrisoarea ca semn de “proba” ,daca nu ma tin de cuvant ,sa ma inchizi in lagarul blestemat al pedepsei!
Tara ,te imbratisez cu mainile inimii,cu multa dragoste!
Dumnezeu sa ne ajute!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.